IIT STUDENT CENTER

Chicago, US | 1997

 

The project acts as an infrastructural system enlisting service, circulation, and landscape to rationalize the Miesian order of the core campus. New construction kneads into the areas of streets and parking lots, feeding the existing pattern of discrete buildings on a Cartesian plane. The project becomes a highly programmed bridge over State St. deploying permeable edges to manage flows of activity, redressing the split between the east and west areas of IIT. Flow-based organization, interlacing "fingers" of space, and new terrains inside and out provide multiplied opportunities for uses and adjacencies.

Project Info

Length: 150m  |  Type: Offices  |  Structure: Pre-stressed Steel Shell

 

Project Credits

Principals

Jesse Reiser + Nanako Umemoto

 

Structural Engineer

Cecil Balmond, Ove Arup & Partners

Copyright © 2017 RUR Architecture D.P.C.

All Rights Reserved.