LONG ISLAND GARDEN

Sand Point, NY, US | 1992

 

The Long Island Landscape presented an opportunity to challenge the relationship between objects and the landscape. The small scale of the project enabled close attention to detail and materiality. The construction of a "house" for the pool's mechanical system not only enclosed the machinery, but also provided temporary shelter to the residents within a small terrace adjacent to it. This new entity in the landscape shelters both people and machines within a specific point in the landscape. The terrace is located across from the existing pool, and the house for the machines is located behind the terrace. Fabric is stretched across a series of steel members to create covering for the terrace. A series of white panels envelope the machine room. The materiality of the project created a dialogue of opposites: the soft fabric against the rigidity of the steel members that support it.

Project Info

Type: Private Garden  |  Structure: Multiple

 

Project Credits

Principals

Jesse Reiser + Nanako Umemoto

Copyright © 2017 RUR Architecture D.P.C.

All Rights Reserved.